18 Mayıs 2017 Perşembe

Son'dan Önceki Randevu?!

Nuri İYEM



"Bir korkak, bir orduyu bozar!"
Türk atasözü
...
Kutlama?!

Bu vatan için hayırlı evlatlar yetiştiren "Anne"lerin "gün"ü kutlu olsun.
Neticede vatanı bölüp parçalamak için ter akıtanları, Mehmetçik'e kurşun sıkanı da bir anne yetiştirdi.

Anne'nin de, Baba'nın da, Evlat'ın da hayırlısı.

Nokta.
...
DURUM

Enerji bazlı dünyalar savaşı.

Matruşka BOP'ta (Sömürge Savaşları, I. Dünya Final Harp'i) final sahnesi.

Gordion Düğümü?!

"İsrail / İran Makas'ı" çerçevesinde "Erdoğan'a Erbakan operasyonu!"
...
ABD, AB ile savaşmaya hazır ve de nazır gazeteciler var ise basit soru:

AKP'yi kim kurdu?

El cevap:

AKP'yi MİT kurdu. NATO konseptinde, Fenerbahçeli NATO müteahhitlerinin mecburiyetleri üzerinden de iktidar oldu! NATO, MİT'ten Bahçeli'nin katkısı ile ülke bir anda seçime gitti. Sandıktan AKP çıktı. 2007'de Bahçeli'nin katkısı ile yine MİT'in adamı Gül, Çankaya'ya çıktı. 16 Nisan süreç'inde de yine MİT'in elemanı Bahçeli'nin katkısı ile ülke büyük bir açmaz'ın içine sürüklendi. (MİT'in derin'inden kasıt Yusuf Kaplan'ın yazdığı Alaman (TM) Yeni Şafak'çılar değil, kabuk MİT'ten kasıt da Abdurrahman Dilipak'ın yazdığı Akit'çiler değil! Derin'den kasıt "CIA Gehlen" ABD zinciri. (CIA'yı derin Alman bağlantılı servis'lerin hepsi kullanır, CIA'nın memurları hariç! Memur her yerde memur.)
...
Soru:

Ak Parti'yi kim kurdu?

Cevap:

AKP'yi, enerji bazlı post modern harp çerçevesinde CIA (Gehlen) kurdu. AKP'nin ipini çekecek tüm doneler ilk üç ayda toplandı. CD vb. AKP'nin kozmik şifresi Derin CIA'nın elinde. "Erdoğan'a Erbakan operasyonu" yapmak için hazırlık yapanların hepsi AKP (28 Şubat) çatısı altında toplandı.

Erdoğan'a soruyorlar, 28 Şubat üzerinden kendi çıkardığınız idam cezası üzerinden ip'te mi sallanmak istersin yoksa AB köprüsünü tamir edip karşı taraf'a güvenle geçmek mi istersin?
...
Soru:

AKP'yi, MİT, CIA kurdu ise yaşanan kavga nedir?

Cevap:

Bıçak sap'ını kesmez, bu bir! AKP artık el yakmaya başladı. Toksik! Taşıma maliyeti ağır! Bu sebepten tasfiye edilmesi isteniyor! Kulağı düzden gösterecek olursak, AKP üzerinden uzatılan "Havuç", Erdoğan'ın kellesi karşılığında Acem Harp! Kulağı tersten gösterecek olursak, 28 Şubat sopası üzerinden 2019'da kadar "AB köprüsü"nü tamir edin, ayağa kaldırın diyorlar! Neo II. Dünya Savaşı. Aksi halde, bile bile "Lades". Bir yanda AKP, diğer yanda Ak Parti, eksenler arasında lades kemiği. Çıt. Nüans?! Kuruluş amacı nedir, diye bakmadan final sahnesini anlamak mümkün değil!
...
Soru:

15 Temmuz gecesi yaşananlar kim'in eseri?! 

Cevap:

Önce AB köprüsü çöktü. ABD Başkanlık seçimleri arifesinde, Türkiye'de kontrollü iç hesaplaşma yaşandı. Dışarıda Gülenciler Almanya'ya toplandı, İstihbarat darbesi! Gülen'in de Erdoğan'ın şifresi "Derin CIA'nın elinde ise 15 Temmuz gecesi ne yaşandığı sır değil! Londra'da 1 şey değişti vs. Nüans?! 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe önlendi ise 'Darbe'ye gerekçe olarak gösterilen ne varsa, neden 16 Nisan süreç'i üzerinden gündemde?! Möbius sarmalında darbe içinde darbe!
...
Soru:

Ak Parti'yi kuranlar ile AKP'yi kuranların çarpışmasından hangi sonuç'lar çıkar?

Cevap:

İsrail / İran makası diye kodlanan da bu! Bir yanda 28 Şubat süreci var, Erdoğan baharı; diğer yanda onarılmayı bekleyen AB köprüsü. Yugoslavya'da, Ukrayna'da olduğu gibi çekiştirilmesi halinde Türkiye, iki eksen arasında parçalanır. Şartlar ortada! 3 Y. En büyük güvenlik açığı, yolsuzluk, vurgun ekonomisi.
...

Soru:

AKP'yi MİT ve/veya Ak Parti'yi CIA kurdu ise Gordion Düğümü'nü AKP'nin eş genel başkanları ya da Zapsu vb neden çözemez?!

Cevap:

Müteahhit kafası ile siyaset yapmak başka, yüksek siyaset başka! Türkiye'yi yağmalatanlar bedavaya yağmalatmadı, aynı zamanda kayda aldı. Suç! Günah dosyaları üzerinden şantaj yapılıyor ise final sahnesindeki açmaz ortada.

Terzi kendi söküğünü dikemez ise arkası yarın real politik ortada: MİT, kendi kurduğu parti üzerinden Türkiye'yi tasfiye etmek noktasına gelmiş ise Yeni Mahalle, "İsrail / İran makasında" diye de bakmak mümkün! Ya çözüm'ün parçası olacaklar ya da sorun'un! (Konu HM'nin yüksek egosu ise 13 yıldır işsiz gazeteciyim, bundan yüksek ego olur mu? Tarih'ten zararsız not yazmak başka, güncel tarih'in not'larını yazmak başka! Kaldı ki, MİT, dünden bugüne sorun çözdü de takozluk yapan çıktı mı?! Önce MİT sorunu doğru anlayacak ki, sonra kurduğu parti'nin vitrin'indekilere doğru replik verebilsin, yazabilsin vb! Trump da, Erdoğan'dan, Gül'den, (ex) Gülen'den vb farklı değil ise "istihbarat savaşları"nda yüksek egolu karizmatik kişilikler, dertlerini mübaşir'e anlatırmış, bu misal!)

Stratejik akıl elzem.
...
Soru:

16 Mayıs sonrası ne yaşanır?

Cevap:

16 Nisan'ın bir ay sonrası, aynı gün'e randevu.
Son randevu.

Türkiye tarihinde bu kadar kolpacıyı birarada görmedi.

Misal, Fatih Çekirge'nin dünkü yazısı:

"Umarım 17 Nisan sabahı krize değil, dost ve müttefiklerimizle ortak bir yol haritasına uyanırız" diyor.

Beşerdir, şaşar!

17 Mayıs yerine "Nisan" demiş!

Ne var ki, aynı hata internet sitesinde de duruyor ise ve de bugün herhangi bir düzeltme yapılmamış ise başta 28 Şubatçı tayfa olmak üzere hepsi "eyyamcılık" yapıyor demektir. Şarki oryantal.

Eskiden yazarlar, ilk olarak kendi yazdıkları yazıyı okurlardı, şimdi başkalarının yazdığı "analiz eskizi" köşelerinde yayınlanıyor, onu da okumuyorlar! Yazıyı örenler de okumuyor ise hata'yı düzeltmek için çaba sarf eden kalmamış ise yaşanması gereken ne ise o yaşanır! Ne kadar toksik varlık var ise BOP yoluna gitti nice kolpacı kahraman niyazi.

1 şey değişecek her şey değişecek "Ciddiyet" kazanacak süreç.

'Cehennem Yaz'ı başladı.
Tehirli 2012 Kıyamet Güncesi.

"Şeyh uçmaz müritler uçurur" ise misal, Binali Yıldırım dikkatlice bakmalı, Erdoğan adına caz yapan müritler hangi kapı'nın malı?!

Nokta.

Not: Varlık balonu final! Lüks konut, lüks ofis balonunda sondan ilk bum! Yüksek aidatlardan kaynaklı malını satmak, devretmek isteyen çok, alıcı yok! Bakmak lazım, irdelemek lazım.
Nokta.

14 Mayıs 2017

@Hayrullah Mahmud