26 Nisan 2017 Çarşamba

‘Hrant’ın Arkadaşları’ Hiç Utanmayacak mı?



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin üçüncü iddianame açıklandı. Cinayetin FETÖ ile bağlantısını ortaya çıkaran üçüncü iddianamede, “Dink cinayetinin, Gülen’in sapkın dini inançları referans alınarak başka bir düzen getirmek için başlangıç eylemi olduğu” belirtildi. Ayrıntısını Aydınlık’ta okuyacaksınız. Dink cinayetine ilişkin ilk iddianamede Ergenekon tertibinin, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer tarafından C-2 Büro Amirliği içinde 2006 yılı Haziran ayında kurulan C-5 Bürosu’nda kotarıldığı belirtilmişti. Neyse konumuz o değil. Konumuz “Hrant’ın arkadaşları.”

GÜNAHLARI BÜYÜK

Hrant Dink’in ailesi, avukatları ve kendilerine “Hrant’ın arkadaşları” diyen liberal aydınların günahları büyüktür. Hrant suikastını azmettirenlerle işbirliği yapmışlardır. Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin kitabına “Utanç Duyuyorum” adını vermişti. Doğrudur. Yaptıklarından utanmalıdır. Ergenekon savcısı şimdi firari Zekeriya Öz’ün kapısından ayrılmıyordu. O kapıda hangi gerçeğe ulaşabilirsin? O kapının, Hrant’ın katillerini gizleyen kapı olduğunu hala anlamadınız mı?

O ŞEMA

Dink suikastının üzerinden (19 Ocak 2007) daha on gün geçmişti. Emniyet İstihbarat Dairesi tarafından hazırlanan iki şema dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Şemalar, sözde suikast sanıkları arasındaki “telefon trafiğini” gösteriyordu. O şemalarda yer alan bazı isimleri hatırlatalım:

Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Doğu Perinçek, Ferit İlsever, Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Şener Eruygur, Tuncay Özkan, Mustafa Özbek, Behiç Gürcihan, vb...

Bu şemalarda Ergenekon dalgalarında tutuklanacak ve hüküm giyecek olan tam 25 kişinin adı vardı!

ÇYDD’den ADD’ye, İşçi Partisi’nden Yeniçağ gazetesine kadar birçok kurum ve sayıları yüzden fazla Atatürkçü- ulusalcı olarak bilinen kişiler bu şemalarda yer alıyordu.

Hani o, “Her şey 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan 27 adet el bombasıyla başladı” denilen olaya daha 5 ay var!

Örgütün adının “Ergenekon” olarak açıklanmasına ise (Ocak 2008) daha bir yıl var!

Ama tutuklanacak olanların listesi çıkarılmış, “Dink şemasına” yerleştirilmiş ve Başbakan Erdoğan’a sunulmuş bile!

Kimdir bu şemayı hazırlayanlar? Ne amaçla hazırlamışlardı? “Hrant’ın arkadaşları” bunu hiç sorgulamadılar. Doğru kabul ettiler ve saçma sapan senaryolarını bu şemalar üzerine inşa ettiler. Bu şemalar, emniyet içindeki bir “örgüt” tarafından hazırlanmıştı. Dink suikastına kimler “yol verdiyse” onların örgütü!

ERGENEKON İDDİANAMESİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, özel yetkili savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın’ın imzalarını taşıyan iddianameyi kabul ettiğinde tarihler 25 Temmuz 2008’i gösteriyordu. 2 bin 455 sayfadan oluşan davanın iddianamesinde 86 sanık suçlanıyordu. Daha sonra Ergenekon davalarının birleştirilmesiyle davadaki sanık sayısı 256’ya çıktı. 21 iddianame tek davada toplandı. İddianamelerin sayfa sayısı 17 binden fazla. Ek klasörlerle sayfa sayısı 10 milyon civarında. Dava dosyalarına giren tüm belgelerle 120 milyon sayfayı bulan bir dava dosyası.

İddianamede, yüzlerce kez Hrant Dink’in adı geçti. Başta emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Avukat Kemal Kerinçsiz olmak üzere, çok sayıda sanık Dink suikastıyla ilgili suçlandı.

Tüm bunlar yaşanırken “Hrant’ın arkadaşları” , Zekeriya Öz’ün ağzıyla “Ergenekon” çığlığı atmayı sürdürürken, davada kendilerini savunamadan İlhan Selçuk, Engin Aydın, Prof. Dr. Uçkun Geray, Prof. Dr. Türkan Saylan, Erhan Göksel, Kuddusi Okkır ve Kaşif Kozinoğlu hayatlarını kaybetti.

TALAT PAŞA’NIN İNTİKAMI İÇİN!

Hatta, ipini koparmış bir dönek, Taner Akçam “Hrant Dink’i Talat Paşa’nın intikamını almak için öldürdüler... Hrant’ın nezdinde Ermenilerden Talat Paşa’nın intikamını almak istediler” diye yazabildi. (“Talat Paşa’nın intikamı alınmıştır”, Taraf, 23 Ocak 2012)

“Hrant’ın arkadaşları”nın topluma bir özür borçları vardır. Ergenekon tertibi üzerinde o kadar tepindiniz. Şu FETÖ davalarına müdahil olmak hiç aklınıza geliyor mu? Yoksa FETÖ’nün avukatı mı olacaksınız? Ne diyecekler merak ediyorum.  

Hikmet ÇİÇEK
Aydınlık/26.04.2017