8 Nisan 2017 Cumartesi

Suriye Devleti ve Ordusunu Kötülemek İçin Ayda 17 Bin Dolar


ANKARA – İngiltere hükümetinin, Suriye ve ordusuna karşı karalamalarda bulunma ve gerçekleri çarpıtma amacıyla her ay Türkiye’de faaliyet gösteren bir propaganda kurumuna on binlerce dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı.
Türkiye’de ABC Gazetesi, İngiltere destekli medya ofisinin, gazetecilere Suriye karşıtı propaganda üretmeleri karşılığında 17 bin dolar önerdiğini belirtti. Gazete haberinde Batı medyası tarafından sıklıkla referans olarak gösterilen Revolutionary Forces of Syria (“Devrimci Suriye Güçleri”) isimli medya ofisinin, İngiltere hükümeti tarafından desteklendiği ve gazetecilere Suriye devleti ve ordusuna karşı propaganda yapmaları için 17 bin dolar önerdiği ortaya çıktı.
AlterNet tarafından yayımlanan maillerde “Türkiye’de bulunan Batılılar” tarafından işletilen RFS, Kasım ayında Beyaz Miğferler tarafından çekilen “Suriyeli sivil” videolarının nasıl çekildiğine dair ipuçları bulunan bir video yayımlayarak gündeme gelmişti. Sinema filmi şeklinde çekilen görüntülerin, Suriye ordusunun saldırılarında ölen sivil insanlar olarak gösterilip Suriye devleti ve ordusuna çamur atma amaçlı olarak kullanılmaktalar. RFS söz konusu videoyu kısa sürede kaldırmıştı.
Gazete haberinde; RFS’nin İngiltere tarafından finanse edilen tek propaganda kuruluşu olmadığına, İngiltere’nin İstanbul merkezli benzer kuruluşlara milyonlarca dolar vererek desteklediğini kaydetti.
İngiliz The Guardian Gazetesi de kısa bir süre önce yayınladığı haberde; “muhalif yanlısı” bir propaganda kuruluşuna İngiltere tarafından 3 milyon dolar verildiğini kaydetmişti.
SANA