14 Nisan 2017 Cuma

Trump'ın Füze Kazığını Yiyenler

“Trump derin devlete teslim oldu. Rusya’nın  piyonu olmadığını göstermek istedi” yönündeki açıklamaları meseleyi  izah etmemektedir. Gaybı ve niyeti Allah bilir ancak gaz verip gaz alan Trump’ın füzeleri en çok Rusya ve Suriye’ye yaramıştır. Beyaz Saray, saldırıdan hemen sonra, “Suriye’de rejim değişikliği istemiyoruz”  açıklamasını yaptı.

Rusya, ABD ile Suriye üzerinde sağlanan tüm işbirliği  antlaşmalarını askıya aldı. Suriye’ye etkili ve son model  hava savunma sistemlerini verme hücceti doğdu. Doğu Akdeniz’e yeni bir savaş filosu nakledildi. Rusya, Esad sultasına daha çok sahip çıkacak daha çok destek verecek. Trump sultası, Suriye’de Rusya ile hiç kimsenin çıkarı için kapışmayacak. Güvenli bölge, uçuşa yasak saha talep edenlerin arzusu vuku bulmayacak.

Suriye’ye atılan füzelerin Ankara, Tel Aviv  ve Riyad için tahripkar sonuçları olacak. Erdoğan sultası Rusya’nın feleğine yeniden sığınma hamleleri zuhur edecek. Suriye ile masaya oturacak ama dikte eden değil dinleyen taraf olacak.  Veyahut Katar, Suudi, İsrail ve efendi mahfilin feleğinde Suriye ve Türkiye’nin bölünmesine sessiz kalacak,  destek verecek ve tarihi misyonunu tamamlayacak. Ama bu lahzadan itibaren, her ipte cambazlık  yapabilen pehlivan olamayacak.

Vicdanı cüzdana satmış mahfilin sahadaki solakları,  liboş, süslüman ve kindarları  bir yaldızlı aptallar sürüsü. Ama kanun aptallara rahmet etmez. Şam coğrafyası  Allah diyen dillerin ancak iman etmeyen yüreklerin sahibi kindar kuvvetleri deşifre eden muazzam  bir imtihan sahası oldu. 

Suriye’ye atılan füzeleri ayakta alkışlayanları, yetmez ama evetçileri, ABD’nin beş metre boyundaki “füzesiyle” şok şekşi geceler hayal edenler, ona  umut bağlayanlar ve onunla iftihar eden iktidarsızları aynı karede yer alan kindarları alt alta yazalım; Sayın Erdoğan el-hak doğru söyler; “Kişi sevdikleri ile beraberdir”. ABD füzelerine derin muhabbet gösteren ve sevdikleri ile beraber olanları tanıyalım;

15 Temmuz terörist saldırısının arkasında ABD var, İncirlik saldırının merkezidir, ABD terör örgütleri PKK-YPG-PYD ve FETÖ’ nün hamisidir diyen AKP sultasının ağır topları

Sözcü gazetesi

PYD Lideri Salih Müslim, PKK VE FETÖ

MHP lideri Devlet Bahçeli,

ÖSO, EL NUSRA,  İŞİD,  Sultan Murat Tugayı ve ılımlı muhalefet

Eyy diye azarladığımız PKK ve FETÖ nün koruyucusu diye eleştirdikleri Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika

Her şerde bir hayır vardır.  Suriye’ye atılan  şer füzelerin en  hayırlı sonucu sahne önünde birbirlerine eeyyy çekenlerin ABD füzeleri için aynı safta namaza durduklarının fotoğrafını göstermesidir. 

Mehmet YUVA
Aydınlık/09.04.2017