18 Nisan 2016 Pazartesi

Kandil ‘yağmalayın’ talimatı vermiş


PKK’nın üst düzey yöneticisi Cemil Bayık’ın en güvendiği ve Hakkari Yüksekova’ya bizzat seçerek gönderdiği söylenen sözde Güngör mahallesi sorumlusu çarpıcı itiraflarda bulundu. 

Terör örgütünün Güngör mahallesi sorumlusunun da aralarında bulundu 7 kişi önceki gün güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

‘HALK HENDEKLERİ İSTEMİYORDU’

Bölgedeki güvenlik kaynakları, itiraf görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

Teslim olanlar açıklamalarında, PKK tarafından “Halkın askerlerisiniz” denilerek kandırıldıklarını, Kandil’deki aldıkları eğitim sırasında, “Halk sizi bekliyor, halk savunacak askerleri arıyor, siz de halkın askerlerisiniz” talimatıyla Yüksekova’ya gönderildiklerini anlattı. Teslim olan eski PKK’lının, “Söylenenler olmadı, kandırıldık. Denetimdeki adamlar bizi bırakıp kaçtı, yani bizi ölüme terk ettiler. Ondan sonra teröristlerin gerçek yüzünü burada gördük. Örgüte katıldığım için pişmanım” ifadeleri dikkati çekti.

Teslim olan başka bir eski PKK’lı da, “Gever’e (Yüksekova) geldiğimiz zaman bazı gerçekleri gördüm. Geldiğimiz zamana kadar bize, ‘halk sizi istiyor, halk burada barikat yapmanızı, savaşmanızı istiyor’ dediler. "Biz de buna uyduk ancak halkın içerisinde kaldığımız süre içinde halkın barikatları, hendekleri istemediğini anladım” diye konuştu.

‘BİZİ ÖNE SÜRÜP KAÇTILAR’

Evlerin boşaltılması sebebiyle halk üzerinde baskı oluştuğunu söyleyen kişi, sözlerini şöyle sürdürdü: “O yüzden halk artık buna dayanamayıp kaçtı. Bizi buraya getirenler de kaçtı. Burada sadece biz kaldık. Bize sürekli, ‘Evleri delin, her şeyinizi oradan karşılayın, değerli eşyaları da alın getirin, bize teslim edin’ deniliyordu. Para bulunsa, götürüp teslim ediyorduk. En son bizi burada tek başımıza bırakıp kaçtıklarında, bunların gerçek yüzünü gördük. O yüzden gelip teslim olduk. Onlar kaçarak bize gerçek yüzlerini gösterdiler. Bizi ölüme sürükleyip, sürekli öne atmaya çalışarak rahat rahat kaçmaları için zemin oluşturdular. Bunların gerçek yüzünü gördüm, o yüzden pişmanım.”

Teslim olan eski PKK’lılardan biri 4 yıl kırsalda kaldıktan sonra PYD’nin silahlı kanadı YPG içinde görev aldığını da söyledi.

8 ŞEHİDİN FAİLLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır’da polis servis aracına, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na, Mermer Jandarma Karakolu’na ve Çınar İlçe Emniyet Amirliği’ne bombalı saldırı düzenleyen 8 PKK’lı Silvan kırsalında düzenlenen operasyonda öldürüldü. Valilikten yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Ergeçidi kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 teröristin tespit edildiği, 14 Nisan günü saat 19.00’dan itibaren icra edilen operasyonda 8 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Etkisiz hale getirilen 8 terörist arasında örgütün sözde alan sorumlusu “Bager Cudi” kod isimli Batman doğumlu Ramazan İmen ve terör örgütünün 2 bombacısının da bulunduğu vurgulanan açıklamada, “Grupta bulunan 4 teröristin de yaşanan sıcak temas sırasında etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir” ifadesi kullanıldı.

ŞIRNAK’TA BOMBA TEMİZLİĞİ




Şırnak’ta da 13-14 Nisan tarihlerindeki operasyonlarda, PKK’lılar tarafından yollar ile logarların altına ve vatandaşların evlerine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi. PKK’lı teröristler, vatandaşların evlerini tahrip ederek, duvarlarını geçiş için yıkmıştı. PKK’lıların kaçmak için kullandıkları tüneller tespit edilerek imha edildi. PKK’lılar tarafından terk edilen binalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Aydınlık
17.04.2016