12 Eylül 2014 Cuma

CHP Hakkari’de ‘açılım’a katıldı

 
Dünya Barış Günü’nü Hakkari’de kutlayan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ‘Amacımız barış ve çözüm sürecine destek olmak’ dedi. Ziyarette iki belediye ‘kardeş belediye’ protokolü hazırladı.
 
CHP’li Beşiktaş Belediyesi ile BDP’li Hakkari Belediyesi, Dünya Barış Günü’nü Hakkari’de birlikte kutladı ve “Kardeş Belediye Protokolü”nün ilk gorüşmesini gerçekleştirdi. “Barışta Hakkari’de Buluşalım” sloganıyla gerçekleşen etkinliklere Besiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, oyuncu Kadir İnanır ve çok sayıda gazeteci yazar katıldı. Yaklaşık 100 kişilik bir heyetle kente giren konuklar Türkçe ve Kürtçe slogan ve pankartlarla karşılandı. Kent meydanında BDP’li belediye eşbaşkanlarıyla birlikte açıklama yapan Hazinedar, etkinliğin amacının “Çözüm ve barış sürecine katkı” oldugunu ifade etti.

Hakkarililerin, Beşiktaşlıların ortak bir irade ortaya koyduğunu belirten Hazinedar, şöyle konuştu: “Bizim bu uzattığımız kardeşlik ve barış elimizi sıkıca tutmanın ötesinde sarılan, bizleri coşkuyla karşılayan Hakkari’ye binlerce kez teşekkür ediyoruz. Kato’ya, Sümbül Dağı’na, tüm Hakkari’ye teşekkür ederiz. Acının kaynağı Hakkari ise bizim vücudumuz, kalbimiz, her yerimiz Hakkari’dir. Sizin her acınız, Beşiktaş’ın acısıdır. Bunu gönüllerde hissetmek çok önemlidir.”

Hazinedar’in ardından kürsüye çıkan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu ise “çözüm süreci”nin konuşulduğu dönemde Hakkari’den Beşiktaş’a, sevgi, kardeşlik ve barış köprüsü oluşturduklarını belirtti.

‘Öcalan’ın sürecini sürdüreceğiz’
“Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm ve barış sürecini devam ettireceğiz” diyen Hatipoglu, Beşiktaş Belediyesi ile imzalanan kardeşlik protokolünün barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni etti. Hatipoğlu, “Başlattığımız bu kardeşlik projesiyle CHP’nin daha aktif olarak sürece destek vermesini istiyoruz. Çok acılı süreçten geçiyoruz. Kukla, katil çeteler katliamlar yapıyor. Kadınları, savaş ganimeti olarak kabul ediyor, şiddetin en ağırına maruz bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

Çanakkale örneği
Ardından Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nu makamında ziyaret eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye meclisi salonunda basın toplantısı düzenledi. Hazinedar, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin neresi ağrıyorsa Beşiktaş’ın kalbi de orası için atar ve atacaktır. Beşiktaş’a halkın yüklediği bu misyon, bizi Hakkari’ye kadar getirdi. Size uzattığımız ele sarılmanız Türkiye’de yaşanan sürece dair kardeşlik, barış, ortak değerlerimizi gelecekte büyütme, Türkiye’yi beraber büyütme çabası içindeyiz. Nasıl ki atalarımız Çanakkale’de, ‘Çanakkale geçilmez’ yazısı yazdıysa birlikte, bunu Kürtler ve Türkler yazdı. Eğer bu birliktelik olmasa Çanakkale geçilebilirdi belki ama o milli mücadele birlikte yürütüldü. O mücadele nasıl kazanıldıysa bundan sonra da gelecekte inşa edeceğimiz büyük Türkiye, evrensel değerleriyle kucaklaşmış, demokrasisini dünyanın en iyi demokrasisi yapacaktır. Bu anlayışla Hakkari’deyiz. Kardeşliğimiz imzalayacağımız protokolle resmileşecek.”
 
Hakkari ziyareti Kılıçdaroğlu onaylı
Hazinedar, Hakkari’ye hareketten önce yaptığı açıklamada, etkinlikten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve onayı olduğunu belirtmişti. CHP’nin “Kürt Raporu”nu güncellemesi gerektiğini de vurgulayan Hazinedar, yürümekte olan “çözüm sürecine destek verilmesi” gerektiğini vurgulamıştı.
 
 AYDINLIK / 02.09.2014