24 Eylül 2014 Çarşamba

HDP’den ‘ulusal birlik’ turları


Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK)  yetkilileri Kuzey Irak’ta ulusal birlik, ortak savunma konularını bölgedeki partilerle görüştü. DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Avrupa Êzidi Federasyonu Başkanı Leyla Ferman, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ten oluşan heyet, üç gündür devam eden temaslarının sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ulusal birlik, ortak savunma konuları hakkında konuşan Ahmet Türk, “Kürt halkı ulusal birliğini inşa etmediği sürece bu tarz saldırlar hep devam edebilir ve Kürtler için zor günler ortaya çıkabilir. Biz Kuzey Kürdistan’da mücadele eden siyasetçiler olarak, Kürdistan’ın dört parçasında bulunan Kürt güçlerinin iç çekişme ve sıkıntıları bir kenara bırakarak, böylesi önemli bir süreçte diyalog içerisinde olmasını istiyoruz” dedi.

YPG VE ÖSO’NUN İTTİFAKINA ONAY

Daha önce Kürtlerin ortak bir ordusunun  olması gerektiği savunana HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise “Cephede omuz omuza verilen mücadelenin ve birlik ruhunun siyasete de yansıması lazım. Siyasi partilerin, örgütlerin ve hareketlerin cephede oluşan birlik ruhunu halkın beklentileri, duyguları, talepleri olarak siyasi birliğe dönüştürmeleri gerekir” diye konuştu.  

Demirtaş Suriye’nin kuzeyinde ÖSO ve YPG’nin ittifak yapmasını da  “Bu çok doğru ve önemli bir gelişmedir. Olması gereken budur. Aynı amaç için eğer mücadele ediyorlarsa o barbarlıktan kurtulmanın yolu ayrılık değil, bir arada mücadele etmektir. Umut ediyorum, bu tür ittifaklar gelişerek devam eder” şeklinde değerlendirdi.  

Kuzey Irak’ta temaslarını tamamlayan heyetin bugün Suriye’nin kuzeyine geçeceği öğrenildi.
 
Aydınlık / 13.09.2014