7 Eylül 2014 Pazar

‘Süreç karşıtısınız konuşmayacağım’

11pervin
 
Abdullah Öcalan ile BDP/HDP heyeti arasında geçen görüşme tutanaklarına ilişkin görüşlerini sorduğumuz HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan sorularımıza yanıt vermekten kaçındı. Buldan, “Süreç karşıtı olan bir gazetenin sorularını cevaplamayacağım” dedi.

Aydınlık gazetesi Abdullah Öcalan ile BDP/HDP heyetinin İmralı görüşmelerine ait tutanakları 28 Ağustos tarihinde yayımlamaya başladı. Bugün beşinci bölümü yayımlanan tutanaklarda CHP’li bir milletvekilinin Öcalan’a selam gönderdiği, Suriye’de özerklik konusunda MİT ile işbirliği yapıldığı ve Öcalan’ın bakanlardan 50 yasa çıkarmasını istediği  ortaya çıktı.

Tutanaklara ilişkin telefonla ulaştığımız Öcalan ile görüşen heyetlerde yer alan BDP/HDP heyetinden Pervin Buldan, haberlerimizin doğru olmadığını ileri sürdü. Buldan “Peki haberimizin neresi yanlış?” sorumuza ise şu yanıtı verdi: “Ben sizin sorularınızı yanıtlamayacağım. Süreç karşıtı olan, gerçekten doğru olmayan şeyleri yazan bir gazetenin sorularını cevaplamayacağım. Sizin gazetenizi gerekli görmüyorum. Gazetenizi benimsemiyorum.”

Seda Akyüz / Aydınlık / 01.09.2014