17 Mayıs 2016 Salı

PKK deposundan ABD üniforması çıktı




Güvenlik yetkilileri PKK’lıların Nusaybin ve Şırnak’ta vatandaşların evlerine zorla girerek el yapımı patlayıcı yerleştirdiklerini, geçiş için evlerin duvarlarını yıktıklarını bildirdi. Nusaybinde yapılan aramalarda bir de ABD asker üniforması bulundu.

Nusaybin ilçe merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla ve kesintisiz olarak devam edildiğini belirten güvenlik yetkilileri, operasyonlar sırasında bölücü terör örgütünden temizlenen evlerde yapılan aramalarda teröristlere ait çok sayıda el yapımı patlayıcı düzenekleri ele geçirilerek bunların imha edildiğini ifade ettiler.

PKK’lıların vatandaşlara ait evlere zorla girerek el yapımı patlayıcı yerleştirdiklerini kaydeden güvenlik yetkilileri, “Teröristler içinde insan olan olmayan evlere girerek duvarlardan geçitler yapmışlar, tüneller açmışlar. Kendilerine karşı çıkanlara da zor kullanmışlar. Güvenlik güçlerinin kontrol altına aldığı yerlerde bu açık bir şekilde görülüyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler de bu yönde. Bu durum sadece Nusaybin’de değil, Şırnak’ta, Yüksekova’da ve diğer yerlerde de aynı” dediler.

PKK’lıların Nusaybin merkezinde yer alan vatandaşların ibadet ettikleri camilere de hasar verdiklerini kaydeden güvenlik yetkilileri benzer durumun okul ve sağlık merkezlerinde de görüldüğünü ifade ettiler.

Güvenlik yetkilileri PKK’lılardan temizlenen yerlerde yapılan arama tarama faaliyetlerinde toprak altına saklanmış silahlara ve tıbbi malzemelere rastlandığını, aramalarda bir ABD’li asker üniformasının da bulunduğunu söylediler. Güvenlik yetkilileri operasyon tamamlanan Yüksekova’da da arama tarama faaliyetlerine devam edildiğini, vatandaşların zarar görmemesi için titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurguladılar.


Aydınlık/Ankara
30.04.2016