19 Mayıs 2016 Perşembe

Reçete çetesinden 40 milyonluk ilaç çıktı




İstanbul merkezli ilaç kaçakçılığı operasyonunda ele geçirilen ve bir kısmının canlı bomba eylemcilerini eyleme hazırlama amaçlı PKK’ya gönderildiği belirlenen 40 milyon lira değerindeki 110 bin kutu ilaç, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Kumkapı’daki deposunda basına gösterildi.

SGK’YI 250 MİLYON TL ZARARA UĞRATTILAR

İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonunda önceki gün gözaltına alınan 90’ı doktor, hemşire ve eczacı 107 kişiden 94’ü dün Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvete ait minibüslerle geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin emniyet işlemleri sürüyor.

Öte yandan operasyonda ele geçirilen 40 milyon lira değerinde 110 bin kutu ilaç, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Kumkapı’daki deposunda basına gösterildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 32 ilde 266 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 107 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, yurt dışına gönderen organize suç örgütüne yönelik yapıldı. “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “Örgüt üyesi olmak”, “Rüşvet”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Kaçakçılık” suçlamalarıyla gözaltına alınan şüphelilerin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nu 250 milyon lira zarara uğrattıkları ileri sürülüyor.

PKK ÜZERİNDEN YURT DIŞINA

Suç örgütü üyelerinin, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları kaçakçılar ve terör örgütü PKK üzerinden Irak ve Suriye’ye gönderdikleri, bu ilaçların bir kısmının da daha sonra uluslararası kaçakçılar üzerinden Özbekistan ve Hindistan gibi ülkelere yollandığı tespit edildi. Psikoterapi alanında kullanılan ilaçların, terör örgütü PKK tarafından canlı bomba eylemcilerini ikna amaçlı kullanıldığı belirtildi. 

Aydınlık İstihbarat Servisi
05.05.2016