24 Mayıs 2016 Salı

YPG’nin Kurşunu da Tableti de ABD’den




ABD’nin IŞİD karşıtı koalisyon koordinatörü Albay Steve Warren, Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’ne sağladıkları teknolojik yardımı sahada başka hiçbir örgüte sağlamadıklarını duyurdu. Konuyu haberleştiren PYD’ye yakın haber sitesi Ara News “ Savaş uçaklarına hedef tespitinde yardımcı olan Google maps ve Samsung marka tabletler yalnızca Suriye Demokratik Güçleri’ne verilirken, Türkiye destekli isyancılara aynı teknojideki yardımlar ulaşmadı” ifadeleri ile gelişmeyi takipçilerine iletti.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Sosyal medya hesabı ‘Reddit’ üzerinden kendisine sorulan soruları yanıtlayan Warren’in değindiği bir başka konu ise PKK’nın Suriye kolu YPG ve sahada faaliyet gösteren diğer örgütlerin yaşadığı gerilim oldu. İki terör örgütü arasındaki gerilimden rahatsız olduğunu bildiren Warren bu kapsamda “Halep civarında yaşanan iki isyancı grubun sorunları bizi endişelendiriyor. Elbette bu tip problemlerin ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde PYD’nin öldürdüğü kişileri sergilemesi kabul edilebilir değil. Bu liderler tarafınca da kınandı.“ diye konuştu.

Steve Warren, Türkiye sınırında faaliyet gösteren grupların IŞİD ile mücadelede başarısız olduğunu sözlerine ekledi. IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü açıklamasının devamında ABD’nin Suriye’de varlık gösteren 300 Özel Harekat Kuvveti’ni hatırlatarak Washington’un çabalarına devam ettireceğini duyurdu.

PYD’NİN ABD’Lİ DANIŞMANLARI

ABD Başkanı Barack Obama, Almanya ziyareti sırasında bölgede 50 asker sayısını 300’e çıkaracaklarını duyurmuş aynı hafta içinde Suriye’ye giren ABD Özel Kuvvetleri terör örgütü YPG’yi eğitmek amacıyla ülkenin kuzeyindeki Rimelan üssüne yerleşmişlerdi. Beyaz Saray yönetiminin kongrenin onayı ve Suriye hükümetinin izni olmadan gerçekleştirdiği hamleler bölge ülke ülkeleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Geçtiğimiz hafta eylem düzenleyen Haseke valisi önderliğindeki halk ABD askerinin ve karadaki müttefiki YPG’nin varlığını kabul edilemez bulduklarını duyurmuşlardı. 


Aydınlık Dış Haberler Servisi / 09.05.2016