27 Mayıs 2016 Cuma

Zafer Astsubay’ın Katili


Giresun’da bir roketli saldırıyla şehit edilen Jandarma Bçvş. Zafer Çalışkanın katili kim?

PKK’nın diğer silahlı terör örgütleriyle birlikte hareket etme kararı aldığını ve onları silahlandırarak şehirlerde taşeron olarak kullanacağını hepimiz Duran Kalkan’ın açıklamasıyla öğrenmiştik.

Giresun’da meydana gelen saldırı bu durumu tam olarak kanıtlıyor.

Peki, bu kadar büyük çaplı bir saldırıdan niye kimsenin haberi olmadı? Çokbilmiş bazı gazetecilerin hep sorduğu gibi “İstihbarat nerede?”

Saygı Öztürk bu konuyla ilgili yazısında Giresun’da PKK’ya karşı alınan tedbirlerden ve bu işte emeği geçenlerden söz etti, ama nedense çok önemli bir eksik bıraktı.

Bakınız, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’nı Tuğg. Veli Küçük kurdu. Saygı Öztürk’ün yazısında her ne kadar adı geçmese de söz ettiği sol terör örgütleri Karadeniz’e sızma kararı aldığında gönüllü olarak yaptı bu görevi...

Dönemin J. Gn. K. Orgeneral Fikret Özden Boztepe durumun hassasiyetinden dolayı takviye komando taburu göndermek istedi ama Veli Küçük kabul etmedi. Çünkü bölgenin yoğun ormanlık yapısı olası bir çatışmada çok zayiata hatta kaza ölümlerine neden olabilirdi. Onları bu bölgede barınamaz hale getirmek gerekiyordu.

Kimsenin aklına gelmeyecek dahice bir yöntemle müthiş bir istihbarat ağı kurdu. PKK ya da diğer sol terör grupları, bir köye hatta kendilerinin açık destekçileri olan kişilere bile geldiklerinde, anında ihbar ediliyorlardı. Örgütlerin en büyük korkusu artık asker değil güvensizlikti. Nereye gitseler birkaç saat ya da en fazla bir gün sonra asker oraya damlıyordu.

Olmadı... Başaramadılar... Tuğg. Veli Küçük, daha sonra bedelini Silivri zindanlarında ödeyeceği bir büyük başarıya imza atmış ve bu da dönemin istihbarat raporlarına ve ders notlarına girmişti. Silah kullanmadan, bölgeyi bir çatışma alanına çevirmeden terörün önüne geçmişti.

Elbette Veli Küçük’ün bunu nasıl yaptığını anlatmayacağım size... Ama o kadar haber elemanının, o istihbarat ağının başına ne geldiğini anlatayım da Zafer Çalışkan astsubayımızın katili kim, siz karar verin...



Veli Küçük, Ergenekon tertibiyle tutuklandığında bugün firarda olan polis ve savcılar onun bütün defterlerine el koydular. Veli Küçük’ün defterleri sadece Giresun’daki değil bütün Türkiye’deki bu haber elemanlarının isimleriyle doluydu. Devlet sırrıydı! Açıklanması casusluktu. Vatana ihanetti.

Kızı ve avukatı Zeynep Küçük feryat etti. “Bunları iddianameye koymayın, Genelkurmay’a sorun, bunlar devlet sırrıdır, bütün bir istihbaratı çökertirsiniz” diye...

Genelkurmay’a soruldu.

“Sakın açıklamayın, sakıncalıdır, sırdır” dediler.

Ama...

O davanın savcıları bildiğiniz gibi değildi. Başka türlüydüler. Çarşaf çarşaf yayınladılar o isimleri mahkeme dosyasının içinde... Prof. Emin Gürses, bir İngiliz akademisyen arkadaşının kendisine “MI6 bu bilgileri almak için belki yüz milyonlarca Pound’u gözden çıkarırdı ama bedavaya sahip oldu” dediğini bir duruşmada anlattı.

Bütün istihbarat ağı deşifre olup, devlete güvenecek ve Kandil’den gelen roketleri kimlerin ateşleyeceğini devletine anlatacak adam kalmayınca da...

Şimdi sorun bakalım kendinize, kimdir Zafer Çalışkan astsubayın katili?


Oktay YILDIRIM
Aydınlık/15.05.2016